Σάββατο 3 Μαρτίου 2007

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 1

Νομίζω ότι και οι πιο αυστηροί θα το βρουν καλό, ισορροπημένο (ούτε πολύ γενικό ούτε πολύ τεχνοκρατικό) και μια επιτυχημένη κίνηση για τις σημερινές πολιτικές συγκυρίες. Προσωπικά μου έλειψαν περισσότερα για τον πολιτισμό (μάλλον εξαντλείται σε γενικές αναφορές deja vu) και την ψηφιακή επικοινωνία (πχ τη νομοθεσία για την ψηφιακή τηλεόραση που θ’ αλλάξει το τοπίο των ΜΜΕ και που σκόπιμα καθυστερεί η ΝΔ, διαπραγματευόμενη με τους καναλάρχες).
Επανέρχομαι με προτάσεις που ενδεχομένως ταιριάζουν (βλ και προηγούμενο post):
- Άτοκη πιστωτική κάρτα 1000€ σε ανέργους, χαμηλόμισθους, και χαμηλοσυνταξιούχους (μέρος του κόστους μπορούν να επωμισθούν οι τράπεζες από τα υπερκέρδη)
- Κατάργηση της εισφοράς για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ και υπαγωγή του κρατικού τηλεοπτικού φορέα της στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Υπουργείο Τύπου και ‘προπαγάνδας’ που είναι σήμερα (χρηματοδότησή της από αύξηση των κονδυλίων του ΥΠΠΟ).
- Ειδικό τέλος για τον κινηματογράφο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
- Φορολογικές απαλλαγές για χορηγία ή συμμετοχή στην παραγωγή καλλιτεχνικών έργων.
- Δημοψήφισμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια (αυτό έχει ειπωθεί)
Και όσο κι αν πονάει:
- Δημοψήφισμα για το χωρισμό κράτους-εκκλησίας.

3 σχόλια:

Urfurslaag είπε...

Τι "σσσσσσσσσ" ;

deGreece είπε...

σσσσ...σιγά, θα σ' ακούσει ο mimandr ...που μπλογκάρει λιγότερο κι απ'τον evel

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Έτσι είναι.. όταν μας στριμώξουν αλλάζουμε θέμα, αυτό είναι άλλο ένα προσφιλές σας άθλημα. Αφού απαντήσατε διεξοδικά σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στο προηγούμενο post σας (συνδέοντας όλους τους συνομιλητές σας, υβριστές και μη, με Κάιρο), είπατε να επεκταθείτε σε νέα θέματα.

Θα σας θυμίσω την αγαπημένη μου ατάκα από την Ελληνική ταινία 'Υπάρχει και φιλότιμο' (κάτι που εσείς φαίνεται ότι δεν διαθέτετε) το περιεχόμενο της οποίας παραμένει επίκαιρο, 50 χρόνια μετά από το έτος το οποίο γυρίστηκε:

"ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ! ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ! ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΑ 'ΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 'ΔΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ!'

Σας το αφιερώνω!

(Απλά για να υπάρχει κάπου το σχόλιο, σε περίπτωση που το κόψει ο evenizelos)