Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙ ΑΕΙ

Τα ΑΕΙ πιστεύω ότι χρειάζονται φρέσκο αέρα και ίσως κάτι από τα παρακάτω:
- Εκλογή των καθηγητών όλων των βαθμίδων επί τριετή θητεία, ανανέωση της σύμβασής τους μετά από αξιολόγηση του ερευνητικού, συγγραφικού και διδακτικού τους έργου.
- Η χρηματοδότηση να εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από τα ερευνητικά προγράμματα κάθε σχολής ή τομέα.
- Υποχρεωτική συμμετοχή των φοιτητών στα ερευνητικά προγράμματα και με αμοιβή αν υπάρχει προγραμματική σύμβαση με εταιρείες ή δημόσιους φορείς.
- Ετήσια έκθεση/διαγωνισμός καινοτομιών (για εφαρμοσμένη τεχνολογία, διαγνωστικά εργαλεία κλπ) ή/και ερευνών (για θεωρητικούς κλάδους) από πανεπιστημιακές ομάδες καθηγητών και φοιτητών με σημαντικά χρηματικά βραβεία ή συμβάσεις απασχόλησης.
- Εκτός από την αξιολόγηση από ειδικούς του επιπέδου της κάθε πανεπιστημιακής σχολής που απαιτεί χρόνο, συναίνεση και εγκυρότητα, άμεσα μπορεί να προχωρήσει η αξιολόγηση από τους ίδιους τους φοιτητές των σπουδών τους και των καθηγητών τους σε ετήσια βάση, μέσω ειδικού ερωτηματολογίου που θα συνταχθεί με την ευθύνη των πανεπιστημιακών φορέων. Τα συνοπτικά συμπεράσματα αυτής της αξιολόγησης θα είναι δημοσιεύσιμα (χωρίς ονόματα, φυσικά).

2 σχόλια:

Urfurslaag είπε...

χμμμ...

e-politis είπε...

συμφωνω με τις προτασεις σου, μονο μια σημειωση στην τελευταια, δεν εχει νοημα η εσωτερικη αξιολογηση να γινεται ανωνυμα. διαφωνω καθετα.

ευχαριστω που καταχωρισες τις προτασεις σου και στο αλλο blog, ελπιζω να κανουν και αλλοι συν-bloggers το ιδιο.